[ad_1]
Akıllı telefonlar, eskiye bakılırsa daha ustalaşmış ve işlevsel kameralara haiz. Bununla beraber bu telefonlar, temel özelliklere haiz kamera uygulamaları ile gelir. Sadece bu uygulamalar ne olursa olsun ustalaşmış bir kameranın haiz olduğu özelliklere tam anlamıyla haiz olması imkansız. Bu yazımızda ise telefonları ustalaşmış kameraya dönüştürecek 10 uygulamayı sizler için hazırladık!
Telefonu ustalaşmış kameraya dönüştüren uygulamalar!
Günümüzde akıllı telefonlar, her geçen gün yeni bir gelişmeyle karşımıza çıkıyor. Bu da telefonlardaki kameralarla yapılabileceklerin sınırını daha da üst seviyeye çıkartıyor. Buna karşın hiçbiri bir ustalaşmış kamera işlevinde olmuyor.
Her neyse ki akıllı telefonlar için kullanılacak birçok kamera uygulama seçeneği içeriyor. Bu uygulamalar yardımıyla ustalaşmış kameraya gerek kalmadan istediğiniz özellikleri kullanabilirsiniz. İşte akıllı telefon için ustalaşmış kamera benzer biçimde kullanabileceğiniz uygulama seçenekleri!
Cymera
Hem iOS hem de Android mağazalarında yer edinen Cymera, haiz olduğu özelliklerle bu listede içeriyor. Uygulamada 100’ün üstünde filtrenin olması ve birçok çekim modunun yer alması, fotoğraf çekmeyi daha cazip hale getiriyor. Bunun yanı sıra yedi değişik lens seçeneği de var.
Fotoğrafçılığa adım atmak isteyenler için birebir olan bu uygulama yardımıyla toplumsal medya platformlarına da süratli bir halde yükleme yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra kırmızı göz yok etme benzer biçimde temel fotoğraf düzenleme özelliklerini de kullanmak mümkün.
Halide Mark II
Listede yer edinen bir öteki uygulama ise Halide Mark II oluyor. Bu uygulama yalnızca App Store’da bulunan bu platform pek fazlaca iPhone ve iPad kullanıcısı tarafınca sevilerek kullanılıyor. Uygulama, telefonunu ustalaşmış kamera olarak kullanmak isteyenler için gereksinim duyulan birçok özelliği sunuyor.
Halide Mark II’nin sunmuş olduğu özellikler içinde RAW dosyalarıyla emek harcama, manuel odaklama ve daha birçok odak özelliği var. Platformun en dikkat çekici özelliği ise iPhone XR ve iPhone SE cihazlarına portre desteği sunması. Bilinmiş olduğu suretiyle bu iki aygıt portre modunda yalnız insanları fotoğraflıyor. Sadece bu uygulamayla hem hayvanları hem de nesneleri portre modunda çekmek mümkün.
Vsco
Kamera uygulamaları içinde en popüler platformlardan biri de Vsco. Yalnızca fotoğraf değil video düzenleme araçlarına da haiz olması bakımından dikkat çekiyor. Uygulama içinde yer edinen ön ayarlar ve montaj editörü ile içerik üreticilerinin bir numaralı uygulaması olarak içeriyor.
Vsco uygulaması fotoğraf çekmekten fazlaca düzenleme kısmında etkili. Platformda fotoğraf çekerken kullanabileceğin filtreler olsa da çoğu zaman çekim sonrası düzenleme için tercih ediliyor. Vsco’da RAW fotoğraf düzenleme desteği de içeriyor. Ek olarak uygulamanın “Premium” sürümü yardımıyla daha çok özelliğin bulunduğunu da belirtmek gerekiyor.
Adobe Photoshop Camera
Adından da anlaşılacağı suretiyle Adobe tarafınca geliştirilen bu uygulama, en iyi fotoğraf uygulamaları içinde içeriyor. Hem Android hem de iOS kullanıcılarının kullanabileceği uygulama birçok özelliğiyle dikkatleri çekiyor. Platform hem fotoğraf çekmek hem de fotoğraf düzenlemek için kullanılıyor.
Fazlasıyla filtreye haiz olan uygulama için üst düzey bir Photoshop beceresine ihtiyacınız yok. Bununla beraber öteki uygulamalardan ayrılan kısmı fotoğraf düzenleme mevzusunda suni zeka desteğine de haiz olması oluyor. Bu destek, kullanıcılara doğru tercih yapma mevzusunda destek oluyor
ProShot
Listede yer edinen bir öteki isim ise ProShot oluyor. Bu uygulama telefonunu DSLR kameraya dönüştürmek isteyen kullanıcıları fazlasıyla ilgilendiriyor. Gerçek DSLR benzer biçimde ProShot kullanıcıları da hem otomatik hem de manuel bir halde çeşitli çekim modlarına haiz oluyor. Ek olarak uygulama çeşitli programlanabilir modlar sunuyor.
Bunlarla beraber ProShot uygulamasında odak ve pozlamanın haricinde deklanşör hızı, beyaz dengesi ve ISO ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Platformun haiz olduğu hızlandırılmış modlar ve seri çekim modu ile anları daha süratli bir halde yakalamanız mümkün oluyor. Ek olarak bu uygulamada çektiğiniz fotoğrafları RAW formatında kaydedebilirsiniz.
Snapseed
Listede yer edinen ve popüler kamera uygulamalarından olan bir öteki platform ise Snapseed oluyor. En fazlaca kullanılan kamera uygulamaları içinde olan Snapseed ile ustalaşmış kamera benzer biçimde düzenleme yapmanız mümkün.
Tek bir dokunuşla rötuş yapabilir yada perspektifi ayarlayabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra Snapseed uygulaması kullanıcılarına birbirinden değişik efekt ve filtrelere sunuyor. Uygulama hem Android hem de İOS mağazalarında içeriyor.
Lightroom Foto ve Video Editörü
Hem Android hem de iOS mağazalarında yer edinen bu uygulama kullananların sevmiş olarak kullandığı platformlardan biri. Kullananların hem fotoğraf hem de video düzenleyebileceği Lightroom, oldukça ilgi çekici bir özellik olan hazır ayara haiz. Bu ayar yardımıyla fotoğraf düzenlemeye üşenenler için birebir bir özellik.
Bunun yanı sıra uygulama, netlik ve doku ayarlarına da haiz. Platformun kamera özellikleri içinde ise zamanlayıcı, pozlama ve hazır ayarlar benzer biçimde seçenekler içeriyor. Bunun haricinde RAW, HDR benzer biçimde çekim modları da kullanıcılara sunuluyor. Ek olarak bu özelliklerin hepsi parasız bir halde kullanılıyor.
Foodie
Listede yer edinen bir başka isim ise Foodie oluyor. Bu uygulama da hem Android hem de iOS mağazalarında içeriyor. Söz mevzusu uygulama fazlaca fazla popüler olmasa da oldukça işlevsel özelliklere haiz. Uygulama, 30’dan fazla ustalaşmış filtreye haiz olmasını yanı sıra haiz olduğu kılavuz özelliğiyle de dikkat çekiyor.
Foodie, adından da anlaşılacağı suretiyle bilhassa toplumsal medyada yiyecek yada sofra fotoğrafı paylaşmak isteyen kullanıcıları yakından ilgilendiriyor. Bu uygulama yardımıyla çekmiş olduğunuz sofra yada yiyecek fotoğraflarına detaylı düzenleme yapabilirsiniz. Ek olarak Foodie uygulaması canlı videolar çekmenize de destek oluyor
Unfold
Listede yer edinen kamera uygulamalarından biri de Unfold. Bu uygulama birçok işleve haiz olmasıyla dikkat çekiyor. Unfold hem fotoğraf hem öykü hem de Reels düzenleme açısından oldukça kullanışlı bir uygulama. Uygulamada birbirinden değişik filtrelerin ve düzenleme araçları içeriyor.
Bu araçların yanı sıra toplumsal medyada öykü ve Reels paylaşmayı sevenler için de birbirinden değişik kolaj düzenlerine haiz. Bu sayede yaptığınız paylaşımları daha ustalaşmış ve kaliteli göstermeniz mümkün. Uygulama ek olarak hem Android hem de iOS mağazalarında içeriyor.
PhotoRoom
Listenin son esnasında ise PhotoRoom içeriyor. Bu uygulama fotoğraf mevzusunda üst düzey bir beceri gerektirmiyor. Platformun haiz olduğu özellikler yardımıyla fotoğraflarınızı saniyeler içinde ustalaşmış bir görüntüye kavuşturabilirsiniz. PhotoRoom, fotoğraf düzenlemenin yanı sıra nesneleri kaldırma ve arka planı kaldırma benzer biçimde özelliklere de haiz.
Ek olarak uygulamanın haiz olduğu özellikler içinde kişileri otomatik kırpma özelliği de içeriyor. Tüm bunların yanı sıra uygulama içinde arka plan seçme, ışıklandırma ayarlama, metin yada logo ekleme benzer biçimde özellikler de var. PhotoRoom özelliği aynı şekilde hem Android hem de iOS kullanıcıları için mevcut.
Peki, siz bu kamera uygulama seçeneklerinden hangisini kullanıyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!
[ad_2]