[ad_1]
Öteki sektörlerin aksine tv dünyasındaki gelişmeler genel olarak daha küçük çaplı yaşanıyor, yüzeysel kalıyor. Sadece bazı zamanlarda mühim gelişmeler ile de karşılaşabiliyoruz. Bu gelişmelerden birisi de en sonucunda kendi içinde ekran kartı bulunduran bir tv görüyor olmamız. Displace tarafınca üretilen bu tv, bir bilgisayar olarak da kullanılabiliyor.
Bilgisayar olarak kullanılabilen tv Displace TV!
CES 2023 fuarında tanıtımı yapılacak olan Displace TV, aslına bakılırsa şuanda konsept aşamasında olan bir ürün. Bununla beraber AMD’nin işlemcisi ve Nvidia’nın ekran kartıyla gelen televizyonun öne çıkan özelliklerinden birisi de bilgisayar olarak kullanılabiliyor olması. İçerisinde işlemci ve ekran kartını barındıran birim ile tv birbirine bağlandıktan sonrasında bir bilgisayar şeklinde çalışabiliyor.
Displace’in iddiasına nazaran bu birim ile gelen pil yardımıyla tv, ek olarak herhangi bir ihtiyacı duymadan günlük 6 saat kullanımla 1 aya kadar kullanılabiliyor. Mesela prizsiz bir yerdeyseniz yada bu televizyonu bir karavanda kullanmayı düşünüyorsanız Displace, bu televizyonu 1 ay kadar kullanabileceğinizi söylüyor.
Konsept aşamasındaki bu televizyonun öteki bir özelliği ise üstünde uydu girişinden tutun da HDMI portuna kadar hiçbir giriş bulundurmaması. Tüm cihazların kablosuz olarak bağlanacağı ve bu sayede kablo karmaşasının sıfıra indirileceği düşünülmüş. Kutu ile beraber eklenen Wi-Fi 6E desteği de kablosuz bağlantı ve görüntü aktarımı için gecikmesiz bir edinim vadediyor.
Displace, 55 inç boyutundaki ekrandan 4 tane yan yana koyup 110 inçlik devasa bir tv elde edildiğini söylüyor. Hem de bu işlem ile beraber 4K olan ekranları yan yana koyup toplamda 8K bir ekran elde edilmiş oluyor. Displace TV 5 Ocak 2023’de tanıtılacak ve ABD’de satışa sunulacak. Türkiye de dahil olmak suretiyle öteki pazarlara gelip gelmeyeceği mevzusunda ise net bir data bulunmuyor.
Peki siz Displace TV konseptini iyi mi buldunuz? Sizce başarı göstermiş olur mu? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!
[ad_2]
Kaynak: teknolojipusulasi.com